Over ons

martin_de-smetDe passie voor wijn is 35 jaar geleden geboren. Mijn eerste “wijnkelder” was het keukenkastje in het toenmalige ouderlijk huis. Vele wijnboeken werden verslonden en nog meer proeverijen werden bezocht. Een logisch gevolg was het Wijnbrevet en de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie. Het wijnvak en wijndoceren heb ik geleerd bij diverse vinotheken en een gerenommeerd wijnimportbedrijf.

Met het starten van Vinifference is een wens uitgekomen. Vinifference is een samenvoeging van Vin en Différence, andere wijnen dus… Vinifference betrekt voornamelijk wijnen afkomstig van kleinere producenten die garant staan voor een authentiek glas. Geen dertien in een dozijn-wijn waarmee de wereld wordt overspoeld. Nee, wijnen met karakter waarin het klimaat, de bodem, het druivenras en de hand van de wijnmaker weerspiegeld worden.

Vinifference houdt zich bezig met de import en verkoop van wijn met karakter. Tevens het verzorgen van wijncursussen en wijnproeverijen. In deze tijd kan verkoop via internet niet uitblijven: bezoek daarom de wijnwebwinkel op deze site en overtuig jezelf van het verrassende “andere” aanbod.